Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Erdoganova ochranka sa pobila s demonštrantami
Zdielať na

Erdoganova ochranka sa pobila s demonštrantami

WASHINGTON / Turecká vláda a starostka amerického Washingtonu sa vzájomne obvinili zo zodpovednosti za krvavú bitku, ku ktorej došlo v utorok popoludní pred tureckým veľvyslanectvom, kde sa ochrankári tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana pokúšali rozohnať protivládny protest.

Turecká oficiálna tlačová agentúra Anadolu označila protestujúcich Kurdov za "stúpencov terorizmu". Uviedla, že skandovali heslá namierené proti Erdoganov, keď prezident vstupoval do ambasády po stretnutí s prezidentom USA Donaldom Trumpom. Erdoganov bezpečnostný tím podľa správy zakročil, aby rozohnal demonštrantov, pretože americká "polícia nereagovala na turecké žiadosti, aby zasiahla".

Starostka Washingtonu D.C. Muriel Bowserová dnes podľa tlačovej agentúry AP povedala, že "násilný útok na pokojnú demonštráciu" je urážkou "našich práv ako Američanov".

Pri bitke utrpelo zranenia deväť ľudí. Podľa hovorcu hasičského zboru Douga Buchanana skončili dvaja účastníci roztržky s ťažkými zraneniami a museli ich previezť do nemocnice.

Polícia uviedla, že dvaja muži čelia obvineniam a že má v úmysle obviniť aj ďalších zúčastnených na bitke.

https://twitter.com/joshdcaplan/status/865310629934112768

Súvisiace články

Najčítanejšie správy