Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V New Yorku narazilo auto do ľudí, jeden mŕtvy
Zdielať na

V New Yorku narazilo auto do ľudí, jeden mŕtvy

NEW YORK / Rýchloidúci osobný automobil zatiaľ z neznámych dôvodov narazil do chodcov na newyorskom námestí Times Square. Najmenej jeden človek zahynul a ďalších zhruba desať utrpelo zranenia, napísala agentúra Reuters s odvolaním sa na svedecké výpovede. Polícia miesto uzavrela.

Svedkovia okamžite po incidente zverejnili fotografie a videá z miesta udalosti. Na snímkach je niekoľko ľudí, ktorí ležia na zemi so zraneniami. Na niekoľkých fotkách je aj automobil, ktorý podľa všetkého do davu najazdil a ktorý následne skončil na kovových stĺpikoch chrániacich časť chodníka"Každý len utekal, všetci sa báli o život," citovala televízia CBS News jedného zo svedkov. 

Polícia podľa CBS News nepovažuje incident za teroristický čin. Na mieste nehody pôsobí aj Federálny úrad pre vyšetrovanie (FBI).

https://www.instagram.com/p/BUPZFvoBOGJ/?hl=en

Príčina incidentu známa nie je, svedkoviahovorili o tom, že všetko vyzeralo ako zámerný čin. CBS News zverejnila video, na ktorom niekoľko policajtov na Times Square odvádza mladého muža do policajného auta. Podľa uvedenej spravodajskej televíznej stanice to bol vodič havarovaného vozidla.

https://twitter.com/ThMadScientist/status/865245651688448001

Newyorskí hasiči na twitteri oznámili, že registrujú 13 zranených. Podľa médií jeden človek zraneniam podľahol. Nehoda zrejme súvisí s riadením pod vplyvom alkoholu. O incidente bol informovaný aj prezident Trump.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy