Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Ministri Zemanovi postupne odmietajú cestu do Číny
Zdielať na

Ministri Zemanovi postupne odmietajú cestu do Číny

Archívne video

PRAHA / Poslanci dali prezidentovi Českej republiky Milošovi Zemanovi jasne najavo, že si neželajú jeho cestu do Číny. Uprednostniť by podľa nich mal kauzu odvolávania ministra financií Andreja Babiša.

Prezident Miloš Zeman dostal od poslancov jasný odkaz. Ako uvádza iDnes, poslanci nebudú hlasovať pre schválenie cesty vlády do Číny. Poslanci si myslia, že by mal Zeman ostať doma.

Zeman by mal namiesto cesty do Číny ostať doma a riešiť požiadavku premiéra Bohuslava Sobotku, aby odvolal ministra financií a šéfa ANO Andreja Babiša. Zeman sa tejto veci plánoval dovolať až po návrate z Číny. 

Z vnútropolitických dôvodov sa už z cesty ospravednili traja ministri, a to minister zahraničia Ľubomír Zaorálek, minister vnútra Milan Chovanec a minister zdravotníctva Miloslav Ludvík. 

Cesta prezidenta do Číny by predbežne mala stáť 5,6 miliónov českých korún. Na cestu sa spolu s prezidentom chystajú aj minister dopravy Dan Ťok a ministerka pre miestny rozvoj Karla Šlechtová. Jediný, kto sa k ceste do Číny ešte nevyjadril bol minister Jiří Havlíček.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy