Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Andrej Babiš sa priznal. Pokašľal som to, napísal otvorene
Zdielať na

Andrej Babiš sa priznal. Pokašľal som to, napísal otvorene

PRAHA / Bola to vopred zorganizovaná provokácia. Pokašľal som to, priznal sa v nedeľu na poludnie český minister financií Andrej Babiš. Reagoval tak na zverejnenú nahrávku medzi ním a novinárom Mladej Fronty DNES, Markom Přibilom.

"Urobil som chybu. Konečne som si tie nahrávky vypočul, aj keď som presvedčený, že som nikomu nerozkazoval, priznávam, nemal som sa s tým novinárom vôbec stretnúť. Bola to vopred zorganizovaná provokácia. Pokašlal som to," napísal Babiš v nedeľu na sociálnej sieti. 

Český minister financií sa ďalej vyjadril. že tie nahrávky boli vytvorené minulý rok a, že boli účelovo zostrihané. Ďalej uviedol, že sa nezúčastní diskusnej relácie Otázky Václava Moravce. "Päť lídrov parlamentných strán a pan Moravec? To je šesť proti Babišovi. Čo by som tam s nimi robil?" uviedol Babiš. 

Vnímal ho ako šéfa

Novinár Mare Přibil na svojom profile na sociálnej sieti uviedol, že nikdy nikoho nenahrával a Andreja Babiša vnímal ako svojho šéfa. "S pánom Babišom, ktorého som vnímal ako svojho šéfa, som sa stretol trikrát. Nikdy som nikoho nenahrával," uviedol. 

​Celá situácia okolo Andreja Babiša, politika a bývalého podnikateľa so slovenskými koreňmi sa vyostrila po tom, čo premiér Bohuslav Sobotka chcel podať demisiu pre Babišove aféry s jeho firmami, či s nákupom korunových dlhopisov. 

Prezident Zeman však pochopil tento krok len ako odstúpenie samotného Sobotku, ktorý však chcel položiť celú českú vládu. Prezident a premiér sa nezhodli a Sobotka sa preto rozhodol, že demisiu stiahne a podá návrh na odvolanie Andrej Babiša. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy