Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Skautke, ktorá sa postavila proti neonacistovi, sa vyhrážajú
Zdielať na

Skautke, ktorá sa postavila proti neonacistovi, sa vyhrážajú

Archívna reportáž

BRNO / 16-ročnej skautke, ktorá sa na prvomájovom prosteste pustila do konfrontácie s pravicovým extrémistom sa vyhrážajú lynčom. Polícia prijíma príslušné opatrenia.

Podľa portálu iDNES sa 16-ročnej skautke, ktorá oponovala pochodujúcim radikálom vyhrážajú na Facebook-u bitkou. Polícia prijíma kroky, aby zabezpečila bezpečnosť dievčaťa.

Užívatelia facebooku a česká polícia nahlásili stránku, ktorá vyzývala na lynčovanie dievčaťa známeho z pochodu na prvého mája. Polícia podľa všetkého vyhodnocuje súvisiace riziká a prijíma kroky k zabezpečeniu bezpečia Lucie Myslíkovej. Zatiaľ však nechceli uviesť ďalšie podrobnosti. 

Hnutie Brno Blokuje vytlačilo za Luciu Myslíkovú tlačovú správu: "So znepokojením som zistila, že na Facebooku vzniká skupina, ktorá sa mi vyhráža verejným lynčovaním za moju účasť na prvomájovej antifašistickej demonštrácii," uvádza v nej študentka. 

Myslíková je známa odkedy sa na demonštrácii proti extrémistom pustila do slovnej konfrontácie s pravicovým extrémistom. Tradične sa totiž 1. mája v Brne stretli pravicoví extrémisti a vedľa nich ich odporcovia. 

Snímka, ktorá odvtedy koluje po sociálnych sieťach a po médiách vyvolala aj nenávistné reakcie, keď niektorí začali Luciu obviňovať z ľavicového extrémizmu. Ona však tvrdí, že je pre ňu dôležité a zmysluplné aktívne vystupovať proti veciam, s ktorými nesúhlasí. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy