Jasno
14°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Česká skautka sa postavila neonacistovi. Táto fotka obletela celý svet
Zdielať na

Česká skautka sa postavila neonacistovi. Táto fotka obletela celý svet

BRNO / Šestnásťročná Lucia Myslíková sa pre svoju odvahu stala medzinárodne známou. Skautka sa počas prvomájovej demonštrácie postavila účastníkovi neonacistického pochodu. Fotka, ktorú zachytil fotograf Vladimír Čičmanec, zdieľali na sociálnych sieťach tisíce ľudí.

Na fotke argumentuje s nahnevaným účastníkom neonacistického pochodu. "Má zmysel byť vidieť a počuť a postaviť sa proti tomu, čo sa nám nepáči," hovorí mladá skautka v rozhovore pre Český rozhlas. 

​Na demonštráciu prišla v skupine siedmich, či ôsmich skautov. Podľa vlastných slov prišli dať najavo, že to, čo neonacisti počas pochodu hlásali, sa im nepáči. "Ja som si poskakovala a tancovala, občas sme niečo skandovali. Na druhej strane mali prejavy ľudia, ktorí hovorili, pre nás neprijateľné veci. Niekto by možno povedal, že sme provokovali, ale podľa nás bolo na mieste ukázať, že sme proti tomu, čo hovoria a aj proti tomu, že tam vôbec sú," vysvetľuje odvážna Lucia.

Muž v okuliaroch slovne útočil na utečencov a Lucii vravel, že sa bojí, že ju niekto znásilní. "Bolo to vtipné," odkázala Lucia, ktorá sa podobných akcií zúčastňuje už približne rok. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy