Skoro jasno
20°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž zavraždil ročného syna, aby mu vyplatili mastnú životnú poistku
Zdielať na

Muž zavraždil ročného syna, aby mu vyplatili mastnú životnú poistku

Archívna reportáž

WASHINGTON / Americký súd uložil doživotný trest mužovi, ktorého usvedčili z vraždy ročného syna, aby získal 500 000 dolárov (47 0550 eur) zo životnej poistky. Prokuratúra súhlasila s tým, že nebude pre Joaquina Shadowa Ramsa požadovať trest smrti výmenou za to, že sa obžalovaný vzdá súdneho procesu pred porotou.

Ramsa a jeho najbližších v minulosti postretli tragické udalosti. Jeho bývalú priateľku zastrelili v roku 2003, jeho matku v roku 2008 a syna Princea McLeoda Ramsa o štyri roky neskôr. 

"Buď je to najnešťastnejší darebák na tejto planéte alebo je to vrah," povedala vtedy matka dieťaťa Hera McLeodová,, ktorá svojho niekdajšieho snúbenca opustila dva týždne po narodení Princea. 

Štátni žalobcovia neveria príbehu o nešťastnom mužovi a domnievajú sa, že Rams je zodpovedný za všetky tri úmrtia. Súdili ho len za smrť syna. Rams trval na svojej nevine a tvrdil, že dieťa zomrelo na horúčkovitý záchvat počas jeho štvrtej povolenej návštevy pri synovi. 

Na Ramsovú bývalú priateľku, matku i syna sa vzťahovala životná poistka. Po smrti matky skutočne zinkasoval viac než 150-tisíc dolárov (141-tisíc eur). Syna sa podľa obžaloby rozhodol zabiť v čase, keď mu vyplácaná poistná čiastka začala dochádzať. 

Zvyknú sa robiť aj oveľa menej závažné poisťovacie podvody. Pozrite si video. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy