Skoro jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Inšpekcia odhalila v Trumpovej rezidencii pokazené potraviny
Zdielať na

Inšpekcia odhalila v Trumpovej rezidencii pokazené potraviny

Archívna reportáž

WASHINGTON / Skazené morské plody, nedostatočne zmrazené mäso, hrdzavé regály v chladiacich boxoch a kuchári bez sieťok na vlasy. To sú iba niektoré príklady z celkovo trinástich porušení noriem, ktoré koncom januára odhalila hygienická inšpekcia vo floridskom letovisku Donalda Trumpa Mar-a-Lago. Pár dní na to tu americký prezident hostil japonského premiéra Šinzó Abeho. Minulý týždeň tam šéf Bieleho domu privítal i čínskeho prezidenta Si Ťin-pchinga.

Floridskí inšpektori napriek svojim zisteniam nechali hlavnú reštauráciu a plážový gril otvorené, pretože personál sľúbil, že to okamžite napraví. Medzi najnaliehavejšie problémy, ktoré inšpekcia označila za "potencionálne nebezpečné", boli chybné chladničky, v ktorých skladovali mäso pri teplotách nad požadovaných päť stupňov Celzia. Ďalej podávali surové či nedovarené ryby bez náležitého zbavenia parazitov. 

Trump je v luxusnom rezorte, ktorý často označujú za zimný alebo južný Biely dom, častým hosťom. Rodinná spoločnosť The Trump Organization, ktorá nehnuteľnosť prevádzkuje, sa k odhaleným nedostatkom zatiaľ nevyjadrila. 

Mar-a-Lago kúpil Trump v roku 1985. Floridská aféra nie je prvá, ktorá vrhá nelichotivé svetlo na Trumpove gastronomické aktivity. Časopis Vanity Fair označil v decembri jeho podnik Trump Grill na prízemí newyorského mrakodrapu Trump Tower za možno najhoršiu reštauráciu v Amerike. 

Tumpa Američania veľmi neobľubujú. Pozrite si archívnu reportáž. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy