Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Učiteľka šikanovala žiakov, škola to neriešila
Zdielať na

Učiteľka šikanovala žiakov, škola to neriešila

BUČOVICE / Učitelia to majú so žiakmi veľmi ťažké. Je náročné udržať si v triede disciplínu a veľa pedagógov to neraz nezvláda. Môže za to potom stať, že autoritu si budujú nevhodným správaním. A nájdu sa aj takí, ktorí žiakov (možno i nechtiac) šikanujú. Správu priniesol portál iDnes.cz.

Stalo sa to na základnej škole v Bučoviciach (Juhomoravský kraj, Česká republika). Tvrdia to tamojší rodičia žiakov, podľa ktorých ich učiteľka urážala, ponižovala a zosmiešňovala. Potvrdilo to i vyšetrovanie školskej inšpekcie. Situáciou sa zaoberalo i mestské zastupiteľstvo, riaditeľ školy na svoj post rezignoval.  

Učiteľka bežne hovorila jednej zo žiačok: "Tu sa nám niekto hlási. Všetci počúvajte, to bude asi niečo múdre." Alebo: "Máš šťastie, že zrušili zvláštne školy. Lebo presne do takej patríš." Prípadne: "Pozrite sa na jej test. A to je jej mama učiteľkou angličtiny," píše iDnes.

Práve test z angličtiny sa stal jablkom sváru. "Moje dcéra šla do školy s tým, že učiteľka test zle opravila," tvrdí rodič dievčaťa. Tomu následne začalo v škole peklo. Učiteľka si na ňu zasadla. 

Riaditeľ školy, ako aj samotná obvinená učiteľka sa k prípadu odmietli vyjadriť. Na dievča neskôr útočili i spolužiaci, ktorí jej rozhadzovali veci alebo lepili na chrbát ceduľky s posmešnými popismi. Škola to nijako neriešila.

Pozrite si archívne video.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy