Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Deň po útoku v Londýne, razia v Birminghame
Zdielať na

Deň po útoku v Londýne, razia v Birminghame

BIRMINGHAM / Britská polícia vo štvrtok vykonala raziu v Birminghame. Stalo sa tak deň po teroristickom útoku v Londýne. Záťah s týmto činom podľa informácií televízie SkyNews súvisí, hoci to úrady oficiálne nepotvrdili. BBC v noci na štvrtok uviedla, že je možné, že útočník si v Birminghame vypožičal auto.

Niekoľko ľudí bolo v noci na štvrtok zadržaných pri policajnej akcii v anglickom meste Birmingham. Záťah v jednom z obytných domov súvisel so stredajším útokom v blízkosti sídla britského parlamentu v Londýne, informoval redaktor spravodajskej televízie Sky News s odvolaním sa na nemenovaný zdroj.

Metropolitná polícia sa k zásahu odmietla vyjadriť s tým, že nekomentuje operatívne záležitosti. Podľa agentúry PA, odvolávajúcej sa na očitého svedka, boli zadržané tri osoby. Jedna z nich pochádzala z Londýna. Stanica Sky News informovala, že polícia pred záťahom uzatvorila okolité ulice. Neskôr ich opäť sprístupnila, ale policajti zostali na mieste zásahu.

Útočník, ktorého polícia zabila, v stredu na moste pri britskom parlamente narazil do davu a potom nožom napadol hliadkujúceho policajta pri sídle zákonodarného zboru. Pri čine zahynuli štyria ľudia vrátane policajtov Keitha Palmera, ďalších 40 ľudí utrpelo zranenia. Situáciu stále sledujeme ONLINE.

Reportáž z Birmingamu pripravil spolupracovník TV JOJ Peter Mikitič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy