Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Dvojročné dieťa zastrelilo svojho deväťročného brata
Zdielať na

Dvojročné dieťa zastrelilo svojho deväťročného brata

PHOENIX / V nemocnici vo Phoenixe v americkom štáte Arizona zomrel deväťročný chlapec, ktorého matkinou pištoľou strelil do hlavy jeho dvojročný brat. Matka priznala, že predtým nechávala batoľa s pištoľou sa hrať, keď nebola zbraň nabitá. Žena je teraz vo väzbe. Nešťastie sa stalo v pondelok, o deň neskôr Landen Lavarnia zraneniam podľahol.

Dvadsaťosemročná matka Wendy Lavarnia podľa súdnych záznamov vypovedala, že nabitú zbraň položila na lôžko, kde boli jej synovia vo veku dvoch a štyroch rokov. Kým si odbehla pre puzdro na zbraň, dvojročný chlapec pištoľ schmatol a vystrelil. Guľka zasiahla deväťročného syna, ktorý o kúsok ďalej hral videohry. Matka pripustila, že skôr dvojročnému chlapcovi dovoľovala, aby sa hral s nenabitou zbraňou a ťahal za spúšť.

Na súde sa matka objavila krátko pred chlapcovou smrťou, aby požiadala o dovolenie syna navštíviť v nemocnici. Sudca podmienil prepustenie z väzenia zložením kaucie 25 000 dolárov.

Do väzby sa matka dostala kvôli obvineniu zo zlého zaobchádzania so svojimi štyrmi deťmi. Polícia podľa hovorcu zvažuje, či voči rodičom nevznesie ďalšie obvinenia.

Otec, tridsaťjedenročný Kansas Lavarnia, dorazil domov počas vyšetrovania streľby. Policajti ho zatkli, pretože mal zakázané mať doma zbraň kvôli tomu, že ho odsúdili za krádež. Z väznice, kde si odpykal trojročný trest, bol prepustený v roku 2012.

Otec na súde uviedol len svoje meno a dátum narodenia. Následne ho prepustili, pretože nebol priamo obvinený v súvislosti s incidentom. Podľa úradov ale vedel, že v dome je zbraň.

Agentúra AP uviedla, že v prvom polroku minulého roka bolo v USA každý druhý deň neúmyselne zastrelené deti či mladiství, či už vlastnou vinou, alebo zbraňou v rukách iného dieťaťa či dospelého.

"Je to o bezpečnom zaobchádzaní so zbraňami. Musíte mať zbraň zamknutú a svoje deti naučiť, že to nie je hračka," poznamenal sused Lavarnia Jason Burns.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy