Jasno
11°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Ubitý plameniak zaujal i zahraničné weby. Ľudia sú zhrození
Zdielať na

Ubitý plameniak zaujal i zahraničné weby. Ľudia sú zhrození

JIHLAVA / Otrasný prípad z jihlavskej ZOO zaujal i zahraničné médiá. Malé deti sa dostali do výbehu plameniakov, jedného vtáka zabili, ďalšieho zranili. Tisíce ľudí takéto správanie pohoršilo.

"Plameniaka v českej ZOO brutálne zavraždili traja malí chlapci," píše sa v titulku na DailyMail. Tento prípad ale bohužiaľ nezaujal iba britské médiá. Informovali o ňom i noviny a spravodajské weby v Nemecku, Španielsku alebo vo Francúzsku. Zahraničné weby sa pozastavujú predovšetkým nad nízkym vekom chlapcov, ktorí v jihlavskej ZOO útočili. Chlapci mali 5,6 a 8 rokov, preliezli plot a dostali sa do výbehu s plameniakmi. Na zvieratá hádzali konáre a kamene, jeden zomrel, ďalšieho vážne zranili. 

Prípad vyvolal na internete búrlivú reakciu. Ľudia nechápu, ako sa malé deti mohli zachovať tak surovo. "Z tých chlapcov vyrastú sérioví vrahovia," píše sa pod článkom na britskom portáli Bill. "Sadistickí malí pankharti," píše muž z Melbourne. "Čo som to práve čítal? Svet je hrozné miesto," napísal zase jeden užívateľ webu z Dublinu. 

​Väčšina komentujúcich viní z tragédie rodičov, ktorí podľa nich chlapcov zle vychovali. Ďalší sa pozastavujú nad tým, že nikto z návštevníkov čin nenahlásil. 

Po útoku deti zo ZOO utiekli, ošetrovatelia ich prenasledovali. Chlapcov chytila až privolaná policajná hliadka, nad svojím skutkom neprejavili ale žiadnu ľútosť. Plameniak, ktorý zraneniam podľahol, mal podľa zoológov hodnotu asi 1 850 eur. Druhý vták sa zrejme zo svojich zranení zotaví.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy