Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Deti zabili plameniaka v ZOO. Hádzali po ňom kamene
Zdielať na

Deti zabili plameniaka v ZOO. Hádzali po ňom kamene

JIHLAVA / V jihlavskej zoologickej záhrade zabili deti plameniaka. Dostali sa do vnútornej ubikácie vtákov a začali po nich hádzať polená a kamene. Jeden operenec útok neprežil. Mladých páchateľov vo veku medzi šiestimi a desiatimi rokmi chytili mestskí strážnici. Prípad odovzdali štátnej polícii.

K ťažko pochopiteľnej udalosti došlo v piatok krátko popoludní. V tú chvíľu prijal operačný dôstojník strážnikov hlásenia zo zoologickej záhrady o ubití samice plameniaka. "Do vnútornej ubikácie sa k plameniakom dostali tri osoby. Vnútri vtáky preháňali a hádzali po nich polená a kamene," popísal incident hovorca ZOO Martin Maláč portálu iDnes.cz.


Chlapci, ktorí sa do záhrady dostali cez plot, niekoľko zvierat naozaj trafili a zranili ich. "Jeden vták utrpel otvorenú zlomeninu nohy a uhynul. Ďalší je zranený," spresnil hovorca.

Podľa neho zraneniam podľahol veľmi cenný a skúsený samec, ktorý je otcom ôsmich mláďat. "Chovná hodnota konkrétne tohto kusu je veľmi vysoká, pohybuje sa v rádoch niekoľkých desiatok tisíc korún," vyčíslil Maláč.

Po útoku sa chlapci dali na útek. Zo zoologickej záhrady sa dostali zadným vchodom. To už o nich ale strážnici vďaka kamerovému systému vedeli. "Utekali do lesoparku Heulos smerom k centru mesta. Na miesto bola okamžite vyslaná hliadka," uviedol zástupca veliteľa mestskej polície Stanislav Maštera.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy