Jasno
16°
Bratislava
Kúpalisko v Snine je ohrozené
Zdielať na

Kúpalisko v Snine je ohrozené

SNINA / Biokúpalisko v Sine je ohrozené. Vlastníci pozemkov, na ktorých bazény stoja žiadajú súd, aby mestu zakázali ich užívanie. Nepáči sa im, že samospráva na ich prevádzke prerába a vedia si predstaviť, že by tam rozbehli vlastný biznis.

"Aktuálne vstupné je asi 5x nižšie ako v iných rekreačných oblastiach. Výška nájomného by mala byť osemnásobne vyššia, ako v súčastnosti platí mesto urbariátu," povedala právna zástupkyňa Urbárskej spoločnosti Martina Tekeliová. A taký biznis sa urbárnikom nepáči. Práve oni vlastnia pozemky, na ktorých mesto Snina vybudovalo biokúpalisko. "Pri takomto vstupnom je stratové mesto a doplácajú na to občania mesta, keďže vykrývanie tejto straty ide z mestského rozpočtu," povedal predsedníčka Urbárskeho družstva Ľudmila.

Urbárnici tvrdia, že mesto na ich návrhy nereagovalo a preto pristúpili ku krajnému riešeniu. "Aby s okamžitou účinnosťou súd zakázal mestu Snina využívať rekreačnú oblasť rybníky," povedala právna zástupkyňa Urbárskej spoločnosti Martina Tekeliová. Mesto ich aktivitu pred sezónou vníma ako nátlak a poukazuje na to, že idú budovať na overenej značke biokúpaliska. Ak sa nedohodnú, brány kúpaliska sa v lete neotvoria.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy