Oblačno
16°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Ako deti zabili plameniaka? Tridsať kameňov a kopance
Zdielať na

Ako deti zabili plameniaka? Tridsať kameňov a kopance

JIHLAVA / Prípad, ktorý šokoval Česko. Celkom 30 kameňov rôznej veľkosti našli ošetrovatelia a policajti v jihlavskej ZOO vo výbehu plameniakov. Týmito kameňmi a tiež množstvom kopancov v piatok trojlístok malých lumpov (5, 6 a 8) ubil jedného zo vzácnych vtákov a druhého zranil.

Osud zraneného vtáka visí na vlásku. "Je to tak päťdesiat na päťdesiat," dáva teraz zranenému plameniakovi šancu hovorca ZOO Martin Maláč. "Od kŕdla ho nemôžeme oddeliť, to by okamžite uhynul na stres. Musíme čakať," hovorí hovorca ZOO.

Ubitého chovného plameniaka si potom ZOO cení na více než 50 tisíc korín. Potom, čo Blesk na prípad upozornil, je verejnosť šokovaná hlavne vekem detí, ktoré boli schopné takého brutálneho činu.

A podľa svedkov by päť-, šesť- a osemroční chlapci vo vyčíňaní v ZOO isto pokračovali. "Ich počínanie si ale našťastie včas všimol elektrikár, ktorý v susednej ubikácii zvierat opravoval elektroinštaláciu," opisoval útok detí zoológ záhrady Jan Vašák. "Keď počul, že sa plameniaky plašia, bežal tam. Tí chlapci sa dali na útek, a ešte na neho robili sprosté posunky," krúti hlavou Vašák.

Potom chlapci utiekli, ale dvoch z nich sa rýchlo podarilo chytiť. A čo ich rodiny? Keď sa pre svojho syna dostavil jeden z rodičov, údajne na otázku na vek syna vyhlásil: "Ako mám vedieť, koľko má rokov, mám šesť detí, kto si to má pamätať."

Pozrite si reportáž televízie Prima. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy