Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Žene na hlave explodovali slúchadlá
Zdielať na

Žene na hlave explodovali slúchadlá

MELBOURNE / Mladej žene počas letu priamo na hlave vybuchli slúchadlá. Hovorca Austrálskej spoločnosti pre bezpečnosť prepravy (ATSB) nechcel špecifikovať, o akú značku a typ slúchadiel išlo, nie je to vraj dôležité.

Žena letela z Pekingu do Melbourne a zaspala so slúchadlami na hlave. Zrazu počula výbuch. Ako sa otočila zistiť, čo sa deje, pocítila plamene na tvári. Chytila sa za tvár, čo spôsobilo, že sa jej slúchadlá skĺzli na krk. "Naďalej som cítila oheň, tak som ich schmatla a hodila na zem. Iskrili a horeli slabým ohňom," opísala desivý zážitok žena.

Žene obhoreli vlasy, riasy a obočie. Popáleniny má, našťastie, len mierne a v malom rozsahu. Slúchadlá sa snažila zahasiť nohami, letuška zatiaľ priniesla hasiaci prístroj. Roztopené slúchadlá uskladnili vo vedre s vodou na odľahlom mieste v lietadle. Až do konca letu bol v kabíne cítiť silný zápach spálenej umeliny. "Ľudia sa drhli a kašľali počas celého zvyšku letu," povedala žena so slúchadlami.

Slúchadlá fungovali na lítiové batérie. Práve tie majú byť za incidentom. "Mali sme už viacero podobných skúseností s mobilmi, tabletmi a podobne," povedal hovorca ATSB. Zariadenia nabíjané batériami, ktoré počas letu pasažieri nepoužívajú, by mali ostať v príručnej batožine.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy