Oblačno
23°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Lietadlo z Londýna neodletelo. Na palube bol nezvyčajný čierny pasažier
Zdielať na

Lietadlo z Londýna neodletelo. Na palube bol nezvyčajný čierny pasažier

LONDÝN / Kvôli kurióznej udalosti sa v stredu zdržali cestujúci na londýnskom letisku Heathrow, ktorí mierili do amerického San Franciska. Ich let bol zrušený, pretože posádka na palube zbadala myš. Pasažieri museli počkať niekoľko hodín na iný stroj bez hlodavca.

Podľa serveru BBC boli cestujúci na linke z Londýna do San Franciska spoločnosti British Airways pripútaní a čakali na vzlet. Posádka ich zrazu prekvapila oznámením, že lietadlo neodštartuje, pretože na palube pobehuje myš.

Hoci pasažieri neskrývali rozčarovanie, museli lietadlo opustiť a spoločnosť im naplánovala náhradný let, píše idnes.cz.

"Nie som si istá, či ľudia vedeli, ako na to majú reagovať," opísala rozpaky spolucestujúcich jedna zo žien.

Keďže náhradný spoj odlietal za štyri hodiny, sklamaní klienti aeroliniek mali dostatok času vymýšľať hlášky na sociálne siete. "Nemohla (myš) dostať vízum?" napísal na Twitteri napríklad Matt Watt.

Celý incident sa pokúsili s nadsádzkou pojať aj British Airways. "Vieme, že takmer všetci chcú do San Franciska lietať s nami, ale v tomto prípade sme museli jedného malého zákazníka poslať späť k bráne. Všetci dvojnohí sú už na ceste do Kalifornie, ospravedlňujeme sa za zdržanie," odkázala letecká spoločnosť. BBC pripomína, že to nie je prvý podobný prípad. Pre hlodavca na palube zrušili let aj v roku 2015.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy