Zatiahnuté
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Policajt zakopol počas prejavu francúzskeho prezidenta. Postrelil 2 ľudí
Zdielať na

Policajt zakopol počas prejavu francúzskeho prezidenta. Postrelil 2 ľudí

VILLOGNON / Jeden z policajtov, ktorí dohliadali na bezpečnosť počas prejavu francúzskeho prezidenta Françoisa Hollanda na juhu krajiny, nezvládol svoju zbraň a omylom postrelil čašníka a zamestnanca dráh železnice. Obaja majú ľahké poranenia na nohe. Po ošetrení ich previezli do nemocnice.

Francúzsky prezident mal v utorok prejav v meste Villognon pri príležitosti otvorenia časti vysokorýchlostnej železnice medzi Parížom a Bordeaux. Ceremóniu nečakane prerušil výstrel. 

Manipulácia s nezaistenou puškou

"Rana vyšla zo zbrane elitného strelca zo zvláštnej jednotky, ktorého poslali na strechu asi 100 metrov od miesta, kde mal prezident svoj prejav. Zbraň vystrelila nešťastnou náhodou, keď strelec menil pozíciu," stojí vo vyhlásení

Prezident Hollande následne do mikrofónu povedal, že dúfa, že sa nestalo nič vážne. Policajt údajne manipuloval s nezaistenou puškou, potkol sa a zbraň vystrelila. 

"Projektil preletel cez stan, kde sa po prejave mala konať recepcia. Našťastie bol prázdny. Zasiahol však čašníka a skončil v lýtku zamestnanca dráh," poznamenal miestny prefekt. Ich zranenia nie sú vážne. Oboch ale museli previezť do nemocnice.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy