Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Platiť či neplatiť? Zmätky vo vyšších preddavkoch za energie pokračujú
Zdielať na

Platiť či neplatiť? Zmätky vo vyšších preddavkoch za energie pokračujú

KOŠICE / Východoslovenskí energetici neplánujú odpájať ľudí od dodávky elektriny pre prípadné nezaplatenie januárových či februárových faktúr. Východoslovenská energetika (VSE) k dnešnému dňu žiadnemu zákazníkovi neprerušila dodávku elektriny pre neplatenie zvýšených záloh pre rok 2017.

"Keďže preddavky, aj keď zvýšené, boli vystavené na základe v tom čase platných cenových rozhodnutí, platí naše odporúčanie, aby ich zákazníci uhradili. Rovnako platí aj verejný prísľub VSE, ktorá sa zaviazala, že po zmene cenových rozhodnutí tieto zvýšené preddavky odberateľom zohľadní v ďalších zálohách,“ uviedla špecialistka komunikácie VSE Katarína Šulíková.

Pozastavený proces odpájania

Energetici priznávajú, že existuje 3 122 zákazníkov, ktorým boli zaslané upomienky za neuhradenie záloh.

„Ide o zákazníkov z radu domácností spadajúcich do januárového cyklu, u ktorých vzhľadom na sled udalostí ešte neboli v tom čase upravené zálohy na výšku roka 2016. Zároveň platí, že u všetkých týchto zákazníkov je pozastavený proces odpájania a v prípade, že im bola vystavená pokuta za upomienku, im bude odpustená,“ dodala Šulíková.

Spoločnosť VSE zároveň pripomína, že upomienky boli spomínaným odberateľom odoslané koncom februára v čase, keď ešte nebolo zo strany Úradu pre reguláciu sieťových odvetví oznámené, že nové cenové rozhodnutia vydá do konca februára a že budú platiť spätne od 1. januára tohto roka. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy