Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Predstavenie Natálka v SND. Bez ombudsmanky aj bez poslankyne
Zdielať na

Predstavenie Natálka v SND. Bez ombudsmanky aj bez poslankyne

BRATISLAVA / Divadelné predstavenie Natálka - o malom rómskom dievčatku, ktoré takmer upálili zaživa neonacisti, sa vrátilo na dosky Slovenského národného divadla. Práve tam táto hra začala svoju púť za stredoškolákmi. Tvorcovia s predstavením chodia po školách a po hre diskutujú so žiakmi o demokracii a totalite. Hru si môžu pozrieť aj neštudenti. Ak ste to nestihli, budete mať ešte dve možnosti v marci.

Pred dvoma týždňami sa na školské predstavenie dobíjali kotlebovský kandidát na ombudsmana a poslankyňa. V pondelok do Modrého salónu SND neprišli. "Pozvánku dostali na dnešný deň, ešte budú dve reprízy pre verejnosť," povedal predseda BSK Pavol Frešo. Verejné predstavenie hry si prišli pozrieť desiatky ľudí, vrátane ministerky spravodlivosti.  

"Vnímam, že je to veľmi silná téma a beriem to skoro osobne. Tak som sa prišla pozrieť," uviedla ministerka spravodlivosti Lucia Žitňanská. Po hre Natálka, aj po predstavení v Modrom salóne SND nasledovala diskusia. Tentokrát s dospelými. Odkaz hry je jasný - slepá nenávisť môže viesť k hrozným skutkom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy