Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Slová Donalda Trumpa sa naplnili. Vo Švédsku vypukli nepokoje
Zdielať na

Slová Donalda Trumpa sa naplnili. Vo Švédsku vypukli nepokoje

ŠTOKHOLM / Dva dni po prejave amerického prezidenta Donalda Trumpa, ktorý prekvapil svojimi výrokmi o údajnom vyhrotenom dianí vo Švédsku, sa jeho slová naplnili. V pondelok polícia zasahovala v prisťahovaleckej štvrti v Štokholme. Po zásahu v meste vypukli nepokoje.

Podľa regionálneho policajného šéfa Ulfa Johanssona nepokoje súvisia so zvýšenou aktivitou strážnikov v tejto oblasti. Pondelkové násilnosti začali nenápadne. Polícia v mestskej štvrti Rinkeby  zatkla pár ľudí na stanici metra, ktorí tam predávali drogy.

Kameňmi do policajtov

Počas nepokojov napadli neznámi muži fotografa lokálnych novín. Desať mužov ho zbilo a ukradlo mu fotoaparát. Stalo sa tak okolo ôsmej hodiny večer. Situácia sa upokojila až o polnoci. 

Phone maps

​Po odchode policajtov sa združil miestny dav, ktorý zapálil desať áut a zničil niekoľko výkladov obchodov. Strážnici sa na miesto vrátili a boli terčom útokov mužov, ktorí do nich hádzali kamene. Jedného policajta museli previezť do nemocnice. 

Veštec Trump?

Policajti varovali agresorov výstrelmi do vzduchu. "Je to vážna vec, keď niekto napadne strážnikov pri ich výkone práce. V našom boji nepoľavíme, naopak, budeme pracovať ešte intenzívnejšie," uviedol šéf polície.

Na vypätú situáciu vo Švédsku v súvislosti s prisťahovalcami v sobotu upozornil americký prezident Donald Trump.

"Pozrite sa, čo sa stalo včera večer vo Švédsku," povedal počas príhovoru na zjazde na Floride. V tom čase ale nikto nemal správy o tom, že by sa v severskej krajine Európy niečo stalo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy