Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
V školskej učebnici nájdu deti návod, ako udusiť mačiatka v škatuli
Zdielať na

V školskej učebnici nájdu deti návod, ako udusiť mačiatka v škatuli

DILLÍ / Nechce sa až veriť, aký návod na použitie sa dostal do rúk istej skupine detí. Nachádza sa v jednej z učebníc a nabáda detí k tomu, aby vložili do škatule mačiatko, následne ju zavreli a čakali na to, až mláďa prestane dýchať. Okamžite sa ozvali ochrancovia zvierat a žiadali jej stiahnutie. Vydavateľ medzitým prisľúbil, že tento návod sa už v ďalšom vydaní nachádzať nebude.

Deti rady experimentujú. V spomínanej indickej učebnici sa ale konkrétne píše, že deti by mali "vložiť mačiatko do škatule, následne ju zavrieť a po nejakom čase opäť otvoriť. Čo vidíte? Mačiatko nemalo prístup ku kyslíku, a tak zomrelo," uvádza sa v návode.

Školské učebnice v Indii mnohí často kritizujú, taktiež pre hrubé pravopisné chyby a nielen pre kontroverzný obsah, upozornila agentúra AFP. "Je to možno hlúposť, ale navrhovaním takéhoto experimentu sú v hre životy zvierat i detí," ozvala sa hovorkyňa indickej federácie organizácií na ochranu zvierat. Zatiaľ nie je známe, či už nejaké dieťa uvedený experiment skúšalo. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy