Oblačno
15°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Trumpov zákaz cestovať do USA ľuďom zo siedmich krajín pocítili aj európske letiská
Zdielať na

Trumpov zákaz cestovať do USA ľuďom zo siedmich krajín pocítili aj európske letiská

VIEDEŇ / Jediný podpis Donalda Trumpa rozpútal búrlivé reakcie po celom svete. Zákaz cestovať do Spojených štátov ľuďom zo siedmich krajín pocítili aj európske letiská. Napriek platným vízam sa niektorí občania z blízkeho východu do Ameriky nedostali.

Irak, Irán, Sýria, Jemen, Sudán, Somálsko, Líbya, to sú krajiny, ktorých obyvatelia nemôžu vkročiť na územie USA.

Počas víkendu sa na viedenskom letisku Schwechat dotkol zákaz Donalda Trumpa troch osôb. Tie prileteli z Iránu a mali ďalej letieť do USA. "Vieme, že zákaz pre spomínaných Iránskych občanov platí 90 dní. Preto sme im ponúkli, že ich dopravíme späť domov, do Isfahánu. Rozhodli sa, že radšej zostanú vo Viedni, kým sa to nevyrieši. Ponúkli sme im ubytovanie a stravu," povedal hovorca Australian Airlines Peter N. Thier.

Letecká spoločnosť Air France počas víkendu nevzala na palubu svojich lietadiel 15 cestujúcich z moslimských krajín, ktorí cestovali do USA. Dôvodom boli najnovšie opatrenia v imigračnej politike USA.

Air France vo svojom vyhlásení uviedla, že v sobotu ju americké úrady informovali o nových reštrikciách, na ktorých základe letecká spoločnosť nemala na výber a bola nútená neumožniť cestujúcim z moslimských krajín nastúpiť do lietadiel smerujúcich do USA.

Hovorkyňa Air France dodala, že cestujúci sa buď vrátili do odletového miesta, alebo sa o nich spoločnosť postarala iným spôsobom. Bližšie podrobnosti, napríklad o štátnej príslušnosti cestujúcich, hovorkyňa nezverejnila.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy