Polojasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Útok na istanbulský nočný klub: 39 mŕtvych, 70 zranených
Zdielať na

Útok na istanbulský nočný klub: 39 mŕtvych, 70 zranených

ISTANBUL / Najmenej 39 ľudí, vrátane šestnástich cudzincov, prišlo o život počas teroristického útoku na nočný klub v tureckom Istanbule. Sedemdesiat ďalších utrpelo zranenia, oznámil istanbulský guvernér Vasip Sahin. Pôvodné správy pritom hovorili iba o zranených.

Silvestrovská oslava v známom istanbulskom klube Reina v srdci mesta sa skončila tragicky. V podniku malo byť v čase útoku 700 až 800 zabávajúcich sa ľudí. Útočníci vyzbrojení kalašnikovmi mali byť minimálne dvaja a podľa svedkov hovorili po arabsky.

Primátor Istanbulu, Vasip Sahin, nazýva zločin teroristickým útokom. Útočník už pri pokuse o vstup do klubu zastrelil policajta a civilistu, následne vnútri spustil otvorenú paľbu.

Po páchateľovi, ktorý má krviprelievanie na svedomí, sa stále pátra. Turecký minister vnútra Süleyman Soylu, že zo sedemdesiatich zranenených sú štyria vo veľmi vážnom stave.

Doposiaľ sa podarilo určiť totožnosť 21 ľudí, z čoho šestnásti sú cudzinci.

​Po ozbrojenom útoku na klub Reina v štvrti Ortaköy uzavrela polícia celú oblasť v rádiuse cca tri kilometre od miesta činu. 

sita

​Tajné služby mali mať informácie o možných útokoch už niekoľko dní vopred, preto bolo v uliciach Istanbulu počas silvestrovskej noci nasadených 17 000 policajtov.

sita

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy