Zatiahnuté
Bratislava
Marek
25.4.2024
Prekračovali sme telá mŕtvych, opisujú svedkovia útok v Istanbule
Zdielať na

Prekračovali sme telá mŕtvych, opisujú svedkovia útok v Istanbule

ISTANBUL / Nočný turecký klub Reina patrí medzi naprestížnejšie miesta v Istanbule. Navštevujú ho predovšetkým mladí ľudia patriaci k miestnej elite. V nedeľu v noci na klub zaútočil doposiaľ neznámy útočník a zabil najmenej 39 ľudí. Na mieste vládol chaos a panika. Strelec polícii uniká.

"Spadol na mňa môj manžel. Nedošlo mi, čo sa deje. Musela som zo seba dvihnúť niekoľko tiel, aby som sa dostala von. Bolo to desivé," popísala svedkyňa istanbulskej tragédie útok šialenca. Jej muž masaker prežil, ale zasiahli ho tri strely.

Svedkovia popisujú, že miesto ovládol totálny chaos. Ľudia sa snažili pred strelcom utiecť. Futbalista Sefa Boydas uviedol, že niekoľko ľudí odpadlo po tom, čo počuli výstrely. Ďalší v snahe utiecť pošliapali telá zavraždených. Mnohí z nich skákali do rieky Bospor.

Chladnokrvné besnenie

Boydas prišiel do klubu s dvomi priateľmi asi desať minút pred útokom. Keď počuli streľbu, jeden z jeho kamarátov sa zo šoku zrútil. "Zazneli výstrely. Keď sme tie zvuky počuli, množstvo dievčat omdlelo," popísal futbalista.

Mehmet Dag popísal, že okolo klubu prechádzal v čase, keď sa v ňom začalo strielať. Predtým, než útočník vkročil do budovy, zastrelil policajta a okoloidúceho. 

Podľa posledných správ streľbu neprežilo najmenej 39 ľudí, z toho šestnásť turistov. Ďalšie desiatky sú zranené. Ministerstvo zahraničných vecí SR oznámilo, že medzi obeťami ani zranenými by nemali byť žiadni Slováci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy