Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Tunisan podozrivý z útoku v Berlíne hľadal na internete návod, ako vyrobiť výbušninu
Zdielať na

Tunisan podozrivý z útoku v Berlíne hľadal na internete návod, ako vyrobiť výbušninu

BERLÍN/WASHINGTON / Na dverách na mieste vodiča kamióna, ktorý zrazil ľudí na vianočnom trhu v Berlíne, policajti našli otlačky prstov hľadaného Tunisana Amriho, uviedli to nemecké médiá.

Tunisan Anis Amri podozrivý zo spáchania útoku na vianočný trh v Berlíne podľa The New York Times na internete zisťoval, ako pripraviť výbušniny. Nemecké médiá uvádzajú, že v Berlíne predával drogy. 

New York Times informáciu priniesol s odvolaním na nemenového amerického činiteľa. Napísal tiež, že 24-ročný Tunisan minimálne raz priamo komunikoval s Islamským štátom. Denník neupresnil, k akej dobe sa tieto informácie viažu. 

Amriho tento rok niekoľko mesiacov sledovali nemecké úrady, pretože sa domnievali, že si chce zaobstarať automatické zbrane, s ktorými by mohol spáchať útok. Pri sledovaní podľa nemeckých médií žiadne konkrétne dôkazy nenašli. Zistili len, že predáva drogy v berlínskom parku Görlitzer Park a tak sledovanie ukončili. 

Médiá dnes taktiež informovali o tom, že rodina Pakistanca, ktorého pôvodne polícia podozrievala, ale nakoniec prepustila, sa nedokáže s mužom spojiť. Zatiaľ sa nevrátil ani na utečeneckú ubytovňu, kde býval. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy