Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Útok v Berlíne: Polícia podnikla raziu v utečeneckom tábore
Zdielať na

Útok v Berlíne: Polícia podnikla raziu v utečeneckom tábore

BERLÍN / Nemecká polícia prehľadala vo štvrtok skoro ráno dom pre utečencov v meste Emmerich am Rhein v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko v západnom Nemecku.

Na operácii sa zúčastnilo zhruba 100 policajtov vrátane príslušníkov špeciálnych jednotiek. Zásah sa skončil približne po hodine. Nemecká polícia zatkla štyri podozrivé osoby, ktoré boli s podozrivým Amrim v kontakte.

Policajti sa v okolí tejto ubytovne zhromaždili už v stredu večer. Výsledky zásahu neboli bezprostredne známe, napísala agentúra DPA s tým, že hovorca polície sa bez oficiálneho stanoviska generálnej prokuratúry k razii bližšie nevyjadroval.

Nemecký Spolkový kriminálny úrad v stredu vypísal odmenu 100 000 eur za informácie vedúce k zadržaniu hľadaného 24-ročného Tunisana Anisa Amriho. Mužove doklady sa našli v kamióne, ktorý sa v pondelok stal nástrojom útoku na vianočných trhoch v Berlíne.

Vyšetrovatelia ho zatiaľ považujú za hlavného podozrivého v prípade útoku kamiónom, pri ktorom v pondelok v Berlíne zomrelo 12 ľudí a 48 ďalších utrpelo zranenia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy