Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Reportér TV JOJ Rasťo Striško z Berlína: Hrozbu útoku je stále cítiť
Zdielať na

Reportér TV JOJ Rasťo Striško z Berlína: Hrozbu útoku je stále cítiť

BERLÍN / Reportér Novín TV JOJ Rasťo Striško odletel ráno do Berlína, kde v pondelok večer zomrelo po útoku na miestnych vianočných trhoch 12 ľudí. Štyridsaťosem ľudí je v nemocnici. Niektorí ľudia sú zranení vážne. Podľa nemeckej polície všetko nasvedčuje tomu, že útok bol úmyselný, jedného podozrivého už zatkla. Neosvetlené nákladné auto vošlo medzi ľudí na vianočných trhoch a prešlo približne 60 metrov.

"Situácia na mieste incidentu je pokojná," uviedol Rasťo Striško. 

Miesto, kde sa tragédia stala, ohraničujú železné zátarasy, strážia ho nemeckí policajti. "Majú nepriestrelné vesty a automatické pušky," opisuje situáciu Striško. 

"Hrozba teroristického útoku v Nemecku je cítiť," hovorí Striško. Zničené stánky a presné miesto polícia zatarasila bielymi plachtami. 

​Pietne miesto

Na mieste útoku vzniklo aj pietne miesto, kam chodia ľudia a zapaľujú sviečky. "O 15:00 sem prišla aj Angela Merkelová, aby sa poklonila obetiam tohto útoku. Polícia ho stále vyšetruje a neoznačila ho definitívne za teroristický útok," približuje atmosféru v Berlíne Rasťo Striško. Na pietnom mieste je množstvo kvetov, prevažujú tie biele. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy