Oblačno
11°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vieme, aké bude počasie na Vianoce
Zdielať na

Vieme, aké bude počasie na Vianoce

SLOVENSKO / Na Štedrý večer sníva väčšina ľudí o dokonalej snehovej idylke. Asi vás sklameme, sneh môžu očakávať zrejme len obyvatelia horských oblastí. Ostatní by si mali dať skôr pozor na pošmyknutie, z neba totiž bude padať dážď.

Do najkrajších sviatkov roku ostáva už len zopár dní. Ešte toho musíme dosť stihnúť, aby sme mohli na Štedrý večer konečne vypnúť a sústrediť sa na rodinu a priateľov. Iste by potešilo, ak by aj príroda podporila túto slávnostnú náladu vhodným počasím. Tak ako teda bude?

Záľahy snehu nečakajte

Do piatku to bude veľmi nudné. Zamračené nízkou oblačnosťou, hmlisto, s ojedinelým mrholením, aj mrznúcim. Na horách, a ojedinele aj v nižších polohách, slnečno. Pri takomto inverznom charaktere počasia bude veľmi malý rozdiel medzi teplotami počas noci a cez deň. V noci bude teplota klesať na -1 až -6°C, v dolinách a kotlinách bude chladnejšie, do -8°C. Cez deň zväčša od -3 do 2, pri slnečnej oblohe do 5°C. Vietor slabý, od juhovýchodu do 20 km/h.

Na Štedrý večer pozor na poľadovicu

V sobotu to vyzerá na zmenu. Nad západnou Európou sa prehĺbi brázda nízkeho tlaku vzduchu a studený front s ňou spojený bude postupovať bližšie k nášmu územiu. Naďalej bude zamračené a hmlisto, ale večer pribudnú zrážky. Tí, ktorí pôjdu na polnočnú omšu, sa budú domov vracať pri slabom snežení, ale v nížinách na juhozápade to bude aj dážď so snehom, prípadne dážď, ktorý bude namŕzať. V sobotu do rána bude od -1 do -6 °C, sobotný deň pri hmlistom počasí od -1 do 4 °C. Nedeľa bude so zamračenou oblohou, so spomínanými zrážkami postupne na mnohých miestach Slovenska. Teplota do rána od 0 do -6, cez deň od -1 do 5 °C.

Na Štefana bude mokro

Na Štefana by malo byť oblačné až zamračené počasie, miestami zrážky, od asi 700 m snehové, na juhozápade prevažne dážď. V noci teplota poklesne na 1 až -4, cez deň sa vzduch ohreje na 2 až 6, na severe a východe okolo 0°C.

Samozrejme, čím budeme bližšie k Vianociam, tým bude predpoveď pravdepodobnejšia.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy