Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Študentka nezniesla šikanu na internete, zastrelila sa pred svojou rodinou
Zdielať na

Študentka nezniesla šikanu na internete, zastrelila sa pred svojou rodinou

Zdroj: Facebook

Osemnásťročná Brandy Velaová zažívala pre svoj výzor peklo. Kvôli svojej nadváhe bola terčom šikany na internete, ktorú nakoniec nevydržala. Svoj život ukončila priamo pred očami svojej rodiny - strelila sa do hrudníka. Týmto šokujúcim prípadom sa už zaoberá polícia.

Brandy bola podľa slov jej sestry Jackie šikanovaná už od malička. Problém s kyberšikanou začal v apríli tohto roku. "Ľudia si zakladali falošné účty na Facebooku a posielali jej stále nepríjemné správy, aj keď na ne nereagovala. Hovorili jej veci ako napríklad: Prečo si ešte stále tu? Si tučná a škaredá. Pritom bola úplne nádherná. Ale oni riešili len jej váhu," povedala Jackie pre spravodajský web americkej televízie CNN

Tínedžerka si musela po nepríjemných telefonátoch zmeniť aj svoje telefónne číslo a šikanu oznámila na polícii. Muži zákona jej však nemohli pomôcť, pretože volajúci mali aplikáciu na zmenu čísla. Polícia vraj nemohla konať, kým sa niečo nestane. A stalo sa.

SMS na rozlúčku

Že niečo nie je v poriadku zistila Jackie až v utorok, keď dostala od sestry správu: "Moc ťa milujem, nezabudni na to. Ospravedlňujem sa za všetko."

Jackie po tejto správe ihneď zalarmovala rodičov a starých rodičov a ihneď išli hľadať Brandy do ich domu. Tam ju našli vo svojej izbe s pištoľou. Snažili sa ešte dievča od skutku odhovoriť, ale napriek tomu sa pred ich očami strelila do hrudníka. Tínedžerka zomrela pri prevoze do nemocnice. 

"Brandy bola populárna a priateľská. Študenti ju mali veľmi radi. Táto tragédia zasiahla veľa ľudí, vzhľadom k láskyplným reakciám od jej spolužiakov," povedala pre CNN Melissa Tortoriciová zo strednej školy, ktorú Brandy navštevovala. 

Vyšetrovanie

Polícia už začala tragédiu vyšetrovať. Vypočula rodinu a nasledovať budú podozriví. Polícia tiež dostala niekoľko tipov, ktoré chce preveriť.

"Súčasné deti vyrastajú s technikou, ku ktorej majú prístup nepretržita. Šikanu je to veľmi ťažké zastaviť, keď vám niekto posiela anonymné správy. Cez internet si ľudia dovolia oveľa viac, ako by povedali priamo do očí," upozornila Melissa Tortoriciová."

Súvisiace články

Najčítanejšie správy