Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Sériový vrah homosexuálov dostal doživotie, obeťou bol aj Slovák
Zdielať na

Sériový vrah homosexuálov dostal doživotie, obeťou bol aj Slovák

LONDÝN / Trest doživotného väzenia si v piatok od londýnskeho súdu odniesol Brit Stephen Port, ktorý znásilnil a zavraždil štyroch mladých homosexuálnych mužov. Informovala o tom agentúra AP. Medzi obeťami bol aj dvadsaťdvaročný Slovák.

Štyridsaťjedenročný kuchár Port svoje štyri obete spoznal v období medzi júnom 2014 a septembrom minulého roka na internetovej zoznamke Grindr a pri následnom stretnutí im vnútil otrávený nápoj, znásilnil ich a následne ich telá pohodil na neďalekom cintoríne. Aby zmiatol vyšetrovateľov, do rúk dvom svojim obetiam vložil falošné listy na rozlúčku.


Súd Porta usvedčil tiež z toho, že zdrogoval a následne znásilnil sedem ďalších mužov.

Rodiny obetí, ktorí mali medzi 21 a 25 rokov, vynesenie rozsudku prijali búrlivým potleskom, informovala AP. Podľa sudcu spáchal Port vraždy, aby "ukojil svoj chtíč".

Slovák u Porta krátko žil ako spolubývajúci; po jeho vražde v auguste 2014 páchateľ susedom povedal, že mladík zomrel na infekciu v Španielsku.

Britská policajná inšpekcia naďalej preveruje postup kriminalistov pri vyšetrovaní Portových vrážd. Vyšetrovatelia spočiatku nález štyroch tiel mladých mužov v oblasti neďaleko vrahovho domu vo východnej časti Londýna nedávali do súvislosti. Telá dvoch Portových obetí našiel v rozmedzí niekoľkých týždňov rovnaký človek pri prechádzke so psom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy