Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Europarlament odsudzuje propagandu Kremľa voči EÚ
Zdielať na

Europarlament odsudzuje propagandu Kremľa voči EÚ

ŠTRASBURG / Čelíme nebývalej propagande a musíme s tým niečo robiť. Europoslanci sa dva dni v Štrasburgu venovali tomu, ako bojovať proti masívnej dezinformačnej vojne najmä zo strany Kremľa a Islamského štátu. Výbor európskeho parlamentu pre bezpečnosť pripraví každé dva týždne materiál, v ktorom budú zachytené dezinformácie. Únia chce takto zapracovať na spoločnej stratégii proti propagande.

Poslanci Európskeho parlamentu (EP) dnes schválili rezolúciu, ktorou odsudzujú narastajúcu ruskú a radikálnu islamistickú propagandu namierenú proti Európskej únii. Chcú proti nej bojovať posilnením pracovnej skupiny pre strategickú komunikáciu.

Poslanci EP vyjadrili znepokojenie zo stupňovania ruskej propagandy, ktoré pocítili po ruskej anexii polostrova Krym. Europoslanci podporili rezolúciu, kde sa píše o rozširovaní dezinformačných a propagandistických aktivít Kremľa v Európe s cieľom oslabiť, rozdeľovať a diskreditovať EÚ. EP tiež v rezolúcii tvrdí, že Rusko podporuje krajne pravicové strany a populistické hnutia zamerané proti EÚ.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy