Oblačno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
Muž priviazal expriateľku za krk za auto a vláčil ju mestom
Zdielať na

Muž priviazal expriateľku za krk za auto a vláčil ju mestom

Zdroj: polizei, policajti, nemecko

HAMELN / Polícia v severnom Nemecku vyšetruje prípad týrania ženy, ktorú jej bývalý priateľ priviazal za auto, vláčil ju niekoľko sto metrov ulicou. Dvadsaťosemročná žena skončila s vážnymi zraneniami v nemocnici, o desať rokov starší muž sa sám prihlásil polícii. Podľa úradov sú obeť aj páchateľ Nemci kurdského pôvodu.

Incident sa stal v nedeľu večer v dolnosaskom meste Hameln v severnom Nemecku. Páchateľ sa po čine okamžite prihlásil polícii, uviedla v pondelok s odvolaním sa na štátne zastupiteľstvo agentúra DPA. O incidente píše napríklad nemecký portál Focus. Žena skončila v nemocnici s vážnymi zraneniami a zostáva v ohrození života.

Tridsaťosemročný muž priviazal o desať rokov mladšiu ženu za krk za ťažné zariadenie svojho auta a šmýkal ju ulicami mesta zhruba 250 metrov. Náhodní svedkovia ju neskôr našli ležať na chodníku vo vážnom stave. Ženu previezol záchranný vrtuľník do blízkeho zdravotného strediska, kde ju operovali. Naďalej však zostáva v ohrození života.

Krátko po čine sa polícii prihlásil muž z neďalekého mesta Bad Münder, údajne bývalý priateľ obete, ktorý sa k činu priznal. Motív polícia zatiaľ nepozná. "Predpokladáme ale, že išlo o zločin z vášne," uviedol hovorca polície Jens Petersen.

https://twitter.com/ameckardt/status/800599973033345024

Súvisiace články

Najčítanejšie správy