Zatiahnuté
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Nehoda školského autobusu si vyžiadala 6 obetí
Zdielať na

Nehoda školského autobusu si vyžiadala 6 obetí

CHARRANOOGA / Najmenej šesť detí prišlo v pondelok popoludní miestneho času o život pri vážnej nehode školského autobusu neďaleko mesta Chattanooga v americkom štáte Tennessee. Päť školákov zahynulo na mieste, šiesty podľahol svojim zraneniam v nemocnici.

Vek obetí zatiaľ nie je známy. V čase nehody sa v autobuse nachádzalo približne 35 žiakov miestnej základnej školy Woodmore Elementary School, 23 z nich previezli do okolitých nemocníc. Stav niektorých zranených je kritický.

"Našou prioritou číslo jeden je postarať sa o ranené deti. Číslo dva je starostlivosť o rodiny týchto detí. Vyšetrovanie nehody je číslo tri," povedal policajný riaditeľ v Chattanooge Fred Fletcher.

Polícia prešetruje príčiny nehody a skúma aj čiernu skrinku a záznam z videokamery autobusu. Jeden z chlapcov, ktorý nehodu prežil hovorí o nedbanlivosti šoféra. "Nedával pozor na jazdu. Išiel naozaj rýchlo. Narazil do smetného koša a keď sa ten prevrátil, veľmi silno sme narazili do stromu," povedal svedok.

Dvadsaťštyriročného vodiča už polícia zatkla a je obvinený zo zabitia z nedbanlivosti a všeobecného ohrozovania. Rodičov prichádzajúcich na miesto nehody zaujímalo len to, či je ich dieťa v poriadku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy