Oblačno
24°
Bratislava
Hermína
6.5.2024
VIDEO: DiCapriov dokument je na svete už aj v češtine
Zdielať na

VIDEO: DiCapriov dokument je na svete už aj v češtine

SVET/SLOVENSKO / Hollywoodska hviezda, Leonardo DiCaprio, predstavil svetu po troch rokoch nakrúcania silný environmentálny dokument. Snímka Before the Flood je na internete bezplatne k dispozícii. V čestine znie jej názov Je s námi konec? a link prikladáme.

Dôsledky klimatických zmien - to je hlavná téma dokumentárneho filmu, na ktorom pracoval známy herec tri roky. Dokument mal aktuálne celosvetovú premiéru, National Geographic ho postupne zverejnil v 45 jazykoch. Slovenčina chýba, no problém by slovenskému divákovi iste nemala robiť čestina. 

Hviezda zachraňuje planétu

Leonardo DiCaprio sa roky angažuje ako environmentálny aktivista. Pamätná je aj jeho reč z tohtoročného odovzdávania Oscarov, keď sa konečne dočkal zlatej sošky. Jeho aktivita sa iste zvýšila po tom, čo ho v roku 2014 na summite OSN vymenovali za veľvyslanca mieru a zástupcu pre klimatické zmeny. Vzápätí potom sa spojil so svojim kamarátom, filmárom Fisherom Stevensom, a vyzval ho k nakrúteniu dokumentu. Začali hneď a trvalo dva roky, kým prešli všetkých päť kontinentov. Stretli s vedcami aj ekologickými aktivistami, no  neobišli ani politikov, na čele s Barackom Obamom, ale otázky kládli aj pápežovi Františkovi. Dokument trvá hodinu a pol, pripravte sa na silné emócie.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy