Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zastrelili teroristu: Plánoval bombový útok
Zdielať na

Zastrelili teroristu: Plánoval bombový útok

Zdroj: profimedia.cz

ANKARA / Tureckí policajti zastrelili údajného člena extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) podozrivého z prípravy samovražedného bombového útoku. Plánoval ho v Ankare.

Protiteroristické policajné komando sledovalo muža do bytu na deviatom poschodí vežiaka na predmestí Ankary, kde ho policajti zastrelili po tom, ako na nich spustil paľbu po výzve, aby sa vzdal. V byte podozrivého našli výbušniny.

Muž, ktorého identifikovali len ako 24-ročného obyvateľa mesta Diyarbakir, mal v úmysle zaútočiť počas niektorého z verejných zhromaždení v Ankare.

Na základe informácií o plánovaných útokoch islamistov úrad guvernéra Ankary vydal v pondelok zákaz usporadúvať v hlavnom meste verejné zhromaždenia a pochody. Zákaz platí do konca novembra, pričom v celom Turecku bol po pokuse o prevrat z 15. júla vyhlásený výnimočný stav, ktorý zostane v platnosti prinajmenšom do konca decembra.

Turecko v ostatných mesiacoch zažilo niekoľko teroristických útokov pripisovaných kurdským separatistom alebo radikálom z džihádistickej organizácie Islamský štát, ktorá ovláda časti Sýrie i Iraku, krajín susediacich s Tureckom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy