Oblačno
15°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Neonacista postrelil vážne štyroch policajtov
Zdielať na
Krimi

Neonacista postrelil vážne štyroch policajtov

Zdroj: profimedia

NEMECKO / V bavorskom mestečku Georgensgmünd postrelil 49-ročný muž viacerých policajtov, štyroch vážne. Je členom ultrapravicového zoskupenia "Reichsbürger", ktoré velebí ideu Tretej ríše a jej vodcu. Policajti streľbu opätovali, zranený páchateľ je už vo väzbe.

K mužovi prišlo policajné komando na raziu kvôli zbraniam. Tie mali zaistiť kvôli údajnej psychickej labilnosti ich 49-ročného majiteľa napriek tomu, že ich mal v legálnej držbe. Keď sa policajti k jeho domu priblížili, spustil otvorenú paľbu. Štyroch z nich zranil vážne.

Páchateľa postrelili

Policajti streľbu okamžite opätovali. Muža ľahko postrelili a vzápätí zatkli. Údajne je sympatizantom ultrapravicového hnutia "Reichsbürger". Jeho priaznivci neuznávajú hranice súčasného Nemecka, pasujú sa za obyvateľov Tretej ríše a uznávajú idey nacistického vodcu Adolfa Hitlera.

Neonacisti sú v súčasnosti v Nemecku pod drobnohľadom polície práve pre zvýšené zbrojenie, ktoré v ich radoch zaznamenali. Pre svoju agresivitu a radikálne názory predstavujú údajne reálnu hrozbu.

K prípadu sa v priebehu dňa vyjadrí aj bavorský minister vnútra, Joachim Herrmann. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy