Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Obama predčasne hlasoval v prezidentských voľbách, podporuje Hillary
Zdielať na

Obama predčasne hlasoval v prezidentských voľbách, podporuje Hillary

Zdroj: SITA

CHICAGO / Prezident USA Barack Obama predčasne odvolil v piatok v prezidentských voľbách, ktoré sa budú konať 8. novembra. Svoj hlas odovzdal počas cesty do svojho domovského mesta Chicago v štáte Illinois.

Okolostojaci diváci Obamu nadšene vítali, keď vošiel v centre Chicaga do budovy s miestnosťou určenou na predčasné hlasovanie v prezidentských voľbách. Obama bol senátorom práve za štát Illinois, kým sa stal šéfom Bieleho domu.

Usmievajúci sa Obama si podal ruku s členmi volebnej komisie v miestnosti a poďakoval sa im za "vynikajúcu prácu", potom podišiel k elektronickému hlasovaciemu zariadeniu. "Teraz ma už nevidia, však?" spýtal sa Obama členov volebnej komisie, keď zo žartu zakrýval svoje hlasovacie zariadenie pred zrakmi reportérov stojacich neďaleko.

Podporuje Hillary Clinton

Obama robil kampaň v prospech spolustraníčky, demokratickej kandidátky Hillary Clinton, ktorú podporuje ako svoju nástupkyňu v Oválnej pracovni. Jej súperom je republikánsky kandidát Donald Trump. Obama bol v roku 2012 prvým americkým prezidentom, ktorý volil predčasne. Vtedy sa uchádzal o druhé funkčné obdobie v Bielom dome. Prezident má naplánovaný víkend v Chicagu. Vo volebnej miestnosti sa zastavil medzi dvoma politickými benefičnými akciami.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy