Skoro jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Donald Trump k Putinovi necíti ani lásku, ani nenávisť. Možno niečo medzi
Zdielať na

Donald Trump k Putinovi necíti ani lásku, ani nenávisť. Možno niečo medzi

Zdroj: SITA

NEW YORK / Kandidát republikánov na úrad amerického prezidenta Donald Trump svojim stúpencom na zhromaždení v Nevade vysvetlil svoje názory na osobu kremeľského vodcu Vladimira Putina, ktoré sú predmetom častej kritiky z tábora demokratov. Trump sa neraz o Putinovi vyjadril pochvalne, podľa štábu Hillary Clinton k ruskému prezidentovi vzhliada obdivne.

"Donald Trump vraj miluje Putina. Nie je to ani láska, ani nenávisť. Len teraz uvidíme, ako to bude fungovať," vyhlásil newyorský miliardár na mítingu neďaleko Las Vegas. Ich vzťahy môžu byť dobré, ale možno tiež príšerné. "Možno budú naše vzťahy niekde uprostred," dodal Trump. 

Republikánsky kandidát zopakoval, že bez ohľadu na rozpory je s Putinom ochotný spolupracovať v boji proti Islamskému štátu. "Keď sa dáme s Ruskom dokopy, keď Rusko pôjde s nami a Islamský štát vybavíme, budem spokojný,"  konštatoval Trump.

​Ochotu na spoluprácu s Ruskom v boji proti teroristom vyjadril Trump v čase, kedy sa názory Spojených štátov a Ruska na boj s islamistami v Sýrii výrazne rozchádzajú. Washington na protest proti bojovým operáciám Moskvy a Damašku v obkľúčenom Halabe oznámil, že prerušuje rusko-americké rokovania o obnovení sýrskeho prímeria. Rusku podľa Spojených štátov v Sýrii nejde o pokoj zbraní, ale o upevnenie pozícií režimu Bašara Asada. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy