Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Trump možno 18 rokov neplatil dane z príjmu
Zdielať na
Zahraničie

Trump možno 18 rokov neplatil dane z príjmu

Zdroj: Profimedia

NEW YORK / Podnikanie súčasného kandidáta na prezidenta Spojených štátov Donalda Trumpa vykázalo v roku 1995 takú veľkú stratu, že je možné, že v ďalších osemnástich rokov neplatil žiaden dane z príjmu.

Štáb republikánskeho uchádzača o Biely dom správu vyvrátil a obvinil New York Times, že pracuje pre Trumpovu demokratickú súperku Hillary Clinton. Jeho štáb zároveň uviedol, že kandidát zaplatil stovky miliónov dolárov na iných daniach.

Obrovské straty

Zle načasovaná kúpa hotela, chyby pri riadení niekoľkých kasín a neúspešný pokus preniknutia do leteckého biznisu podľa amerického denníka spôsobili, že Trump za rok 1995 vykázal stratu 916 miliónov dolárov.

Jeho zdaniteľný príjem by sa mohol kvôli tomu po ďalších 18tich rokoch znížiť o 50 miliónov dolárov.

Trump obvinil newyorský denník, že pracuje pre jeho demokratickú rivalku. "The New York Times je predĺženou rukou kampane Hillary Clinton, Demokratickej strany a jej záujmov," uviedol Trumpov štáb. Denník mal údaje o kandidátovej daňovej strate získať nelegálne.

Nepísaná tradícia

Donald Trump dlhodobo čelí v USA kritike, že nezverejnil svoje daňové priznanie za posledné roky, aj napriek tomu, že to patrí k nepísanej tradície kandidátov na prezidentský úrad.

Republikán sa bráni, že jeho daňové priznanie je predmetom auditu daňovej správy, pred ktorého uzavretím nemôže prezradiť obsiahnuté informácie.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy