Jasno
21°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Dvaja mŕtvi po požiari v nemocnici
Zdielať na

Dvaja mŕtvi po požiari v nemocnici

Zdroj: Twitter-I.E.N. ‏@GoldenKrant

BOCHUM / Pri rozsiahlom požiari nemocnice v Bochume na západe Nemecka zahynuli v noci na piatok najmenej dvaja ľudia. Ďalších 16 ľudí je zranených, šesť z nich je v ohrození života, tri utrpeli vážne zranenia, uviedla polícia. Príčina nešťastia nie je zatiaľ známa.

Štyria ľudia sú podľa televízie N24 stále nezvestní. Oheň vypukol v jednom z izieb pre pacientov v šiestom poschodí univerzitnej kliniky Bergmannsheil a rýchlo sa rozšíril po celej budove. Hasiči boli privolaní o pol tretej ráno. S ohňom, ktorý prakticky úplne zničil strechu budovy, ich bojuje vyše 200.

Niektorí z pacientov sa pred ohňom snažili utiecť cez balkóny, odkiaľ ich potom vyslobodili hasiči. Časť z tých, ktorých požiar zranil, dopravili vrtuľníky do nemocnice v Aachene (Aachene). Enormé teplo podľa svedkov rozpustilo okná a nábytok v niektorých izbách.

Pre požiar museli evakuovať niekoľko poschodí nemocnice a je možné, že bude musieť byť evakuovaná celá. Mesto Bochum na Twitteri uviedlo, že evakuácia sa zatiaľ dotkla 180 pacientov. Asi stovka z nich bola krátkodobo prepustená domov, 80 ich zdravotníci preložili do iných zariadení.

Univerzitná nemocnica Bergmannsheil má asi 650 lôžok a každý rok ňou prejde 80 000 pacientov.

https://twitter.com/erdollum/status/781741790156189696

Súvisiace články

Najčítanejšie správy