Jasno
19°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Požiar poľa pri Lučenci. Zhorela nepozbieraná úroda
Zdielať na
Krimi

Požiar poľa pri Lučenci. Zhorela nepozbieraná úroda

VEĽKÁ VES / Oheň v stredu zničil asi 30 hektárov poľa v okrese Lučenec. Ide o jeden z najväčších požiarov súvisiacich so žatevnými prácami. Horela totiž nepozbieraná úroda.

Hustý čierny dym vystrašil v utorok večer obyvateľov z okolia Lučenca. Plamene podľa svedkov dosahovali výšku niekoľkých metrov. Horelo na poli medzi obcami Tomašovce a Veľká Ves.

"Vnučka zbadala, že horí. Už sme videli, že všetko je v plameňoch," opisuje situáciu obyvateľka Veľkej Vsi. "Taký oblak bolo vidno z 30 kilometrov," dodáva obyvateľ.

Hasiči v akcii

Oheň sa rozšíril mimoriadne rýchlo. Na miesto vyrážalo päť posádok profesionálnych hasičov z Lučenca, Poltára a Rimavskej Soboty. Pomôcť prišli aj dobrovoľní hasiči z okolitých obcí. Hasiči zasahovali v mimoriadne sťažených podmienkach.

"Boli rozdelení na viacero zásahových úsekov. Potom sa na miesto zásahu dostali poľnohospodársky stroj z Veľkej Vsi," hovorí hasič Radovan Vančo.

Traktorista

Vďaka traktoristovi, ktorý pooral okolo celého požiaroviska, sa podarilo šírenie plameňov zastaviť. Hasiči oheň likvidovali ešte ďalšie tri hodiny. Nepozbieraná úroda sa zmenila na zhorenisko.

Poškodená spoločnosť zatiaľ škody nevyčíslila.

Kombajn

Požiar spôsobil pracovný stroj. "Od kombajna sa to chytilo," tvrdí obyvateľ.

Horieť začalo najskôr strnisko, no plamene sa rozšírili na suché obilie na druhej strane poľa. To ale patrí inej spoločnosti, ktorá v tom čase svoju úrodu nezbierala.

Požiar poľa pri Lučenci. Zhorela nepozbieraná úroda, pozrite si reportáž:

Zdielať na

Najčítanejšie správy