Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Prezident Kiska si užíva olympiádu v Riu. Fandil Schmiedlovej aj Tužinskému
Zdielať na

Prezident Kiska si užíva olympiádu v Riu. Fandil Schmiedlovej aj Tužinskému

RIO DE JANEIRO / Prezident Andrej Kiska si užíva atmosféru olympiády v Riu de Janeiro. Má pritom celkom nabitý program. Predposledný deň návštevy Brazílie využil na návštevu slovenských športovcov v olympijskej dedine.

Prezidentská kolóna, ktorú sprevádzali policajti, dorazila do časti Rio de Janeira, kde bývajú športovci v nedeľu okolo obeda miestneho času. Slovenskí prezident Andrej Kiska strávil v olympijskej dedine približne dve a pol hodiny. Kúpil si taktiež nejaké suveníry.

"Kúpil som hlavne tričká pre malé deti. Teraz sa už teším za nimi domov. Pozrel som si izby, ľahol som si na postel slovenských olympijonikov. Vyskúšal som tiež asi jednu z najväčších jedální sveta," prezradil pre TV JOJ Andrej Kiska.

Úžasný zážitok

Prezident má nabitý program a všetko naplánované presne na minútu. Skvelý zážitok si odniesol aj zo slávnostného zahájenia olympiády. "Napriek tomu, že organizátori mali na prípravu oveľa menej peňazí, oproti predošlým olympiádam, podarilo sa im vytvoriť úžasný zážitok," dodal slovenský prezident, ktorý obchádza tiež športové udalosti.

Nenechal si ujsť Basketbalový zápas spojených štátov s Čínou a čo si obzvlášť užil, ako bývalý volejbalista, beachvolejbal na slávnej pláži Copacabana. "To už bol iný volejbal. Tí chlapi majú všetci nad dva metre a majú úžasnú techniku." 

Fandil našim

Večer už gratuloval úspešnému strelci zo vzduchovky Jurajovi Tužinskému, ktorému medaila unikla o vlások. Ako dodal, ide o obrovský úspech a nikto to vopred neočakával. Aj takáto "zemiaková medaila podľa prezidenta Kisku, veľmi potešila.

Slovenský prezident predtým sledoval naživo z hľadiska aj úspešný zápas tenistky Karolíny Schmiedlovej. Tá sa postarala o veľké prekvapenie, keď zdolala favorizovanú Talianku Robertu Vinciovú. "Mám radosť z toho, že ma prišiel povzbudiť. Vyzeral, že sa úprimne teší z môjho víťazstva. Počas duelu som si pána prezidenta nevšimla, sústredila som sa na svoju hru,“ poznamenala s úsmevom slovenská tenistka. Na Slovensko sa prezident vracia v utorok.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy