Oblačno
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Kiska v Argentíne: Podpísali sme zmluvu medzi univerzitami
Zdielať na

Kiska v Argentíne: Podpísali sme zmluvu medzi univerzitami

Google News Button Sledovať správy

BUENOS AIRES / Pracovná návšteva prezidenta Andreja Kisku v Južnej Amerike atále trvá. Za jeden deň v argentínskom Buenos Aires stihol navštíviť tamojšiu pobočku firmy Eset, nakúpiť suveníry, stretnúť sa s argentínskym prezidentom. Pripil si aj so slovenskou komunitou, ktorá je tam našou najväčšou v Južnej Amerike.

Prezident Andrej Kiska začal svoj pobyt v Buenos Aires návštevou spoločnosti Eset, ktorá tu má centrálu pre Južnú Ameriku. Táto spoločnosť má celkovo 1 000 zamestnancov, pôsobí v 180 krajinách a viac ako sto miliónov uživateľov. "Podpísali sme tu zmluvu medzi žilinskou univerzitou a technickou univerzitou v Buenos Aires. Patrí medzi absolútnu špičku v Latinskej Amerike," vysvetľuje Kiska.

Po návšteve Esetu Kisku prijal argentínsky prezident. Rozprávali sa o vzťahoch v rámci Európskej únie,o našom predsedníctve a aj o tom, že by sa naše krajiny mali viac spájať.

Slováci v Argentíne

Hovorili aj o futbale a či sa podarí argentínskemu prezidentovi presvedčiť futbalistu Messiho, aby sa vrátil do argentínskej reprezentácie.

Následne sa Kiska vybral do centra mesta po suveníry a zavítal aj na našu ambasádu, kde ho čakali desiatky Slovákov žijúcich v Argentíne. "Kultúra je iná, ľudia sú iní, jedlo je iné. Ľudia sa pýtajú, či som si ľahko zvykla, na niektoré bolo ľahké si zvyknúť, na iné dlhšie," povedala Slovenska žijúca v Argentíne Šarlota Matisková.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy