Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prezident Andrej Kiska odcestoval do Čile, vzal aj slovenských podnikateľov
Zdielať na

Prezident Andrej Kiska odcestoval do Čile, vzal aj slovenských podnikateľov

SANTIAGO DE CHILE / Prezident Andrej Kiska odcestoval na návštevu Južnej Ameriky. Po dvadsať hodinovom lete vrátane medzipristálí na Kanárskych ostrovoch a v Brazílii dorazil do Santiaga de Chile o druhej hodine nadránom stredoeurópskeho času. S prezidentom je na zahraničnej služobnej ceste reportér Dárius Haraksin.

Okrm ochranky a protokolistov robí prezidentovi spoločnosť aj štátny tajomník ministerstva zahraničných vecí, ľudia z ministerstva hospodárstva či slovenskí podnikatelia. V pondelok prezident položil veniec pri pomníku osloboditeľa Bernarda O'Higginsa.

Potom ho oficiálne privítala prezidentka Michelle Bachelet. Po ceremoniáli si dali v známom prezidentskom paláci spoločný pracovný obed, na ktorý si pozvaní aj slovenskí podnikatelia. 

Stretnutie s podnikateľmi

Po rokovaní a následnom brífingu sa s prezidentkou Andrej Kiska do komplexu Start up v Chile, kde aj naši podnikatelia odprezentovali svoje nápady. Boli aj tam aj vývojári takzvaného inteligentného domu (teda softvéru na ovládanie energií celej domácnosti mobilnou aplikáciou) alebo vývojárov senzoru na snímanie plnosti smetiakov. 

V Argentíne pôjde o pracovnú návštevu, keďže tam už Andrej Kiska s prezdientom obedovať nebude. Piateho septembra sa náš prezident presunie do Rio de Janeira, kde má oficiálne otvoriť slovenský olympijský dom. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy