Skoro jasno
14°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Andrej Kiska v Poľsku. Navštívil pútnikov a pozval pápeža na Slovensko
Zdielať na

Andrej Kiska v Poľsku. Navštívil pútnikov a pozval pápeža na Slovensko

KRAKOV / Slovenský prezident Andrej Kiska sa v Krakove zúčastnil Svetových dní mládeže. Hlava štátu v minulých dňoch navštívila aj slovenských pútnikov a na kráľovskom hrade Wawel pozvala pápeža na návštevu Slovenska.

Slovenský prezident Andrej Kiska dorazil do Poľska vo štvrtok. Najskôr navštívil mesto Skawina, kde sú ubytovaní účastníci celosvetového kresťanského stretnutia mladých ľudí. Tí sa o jeho návšteve dozvedeli s predstihom niekoľkých málo minút. 

"Je dôležité, aby sa takéto stretnutia konali, a aby mladí ľudia boli schopní v týchto ťažkých časoch nachádzať hodnoty," povedal Kiska. Zo Slovenska zamierilo do Krakova asi 4 000 pútnikov. 

Svetové dni mládeže

Na päťmiliónovom Slovensku sa väčšina obyvateľov síce hlási ku katolíckej cirkvi, v tohtoročných parlamentných voľbách ale konzervatívne Kresťanskodemokratické hnutie prvýkrát od pádu komunizmu v niekdajšom Československu v roku 1989 nezískalo dostatok hlasov na vstup do národnej rady. 

Pápež, ktorý sa v sobotu v rámci návštevy Poľska zúčastní práve Svetových dní mládeže, povedal počas omše v Krakove, že chce otvorenejšiu a skromnejšiu cirkev. Na Svetových dňoch mládeže zostane do nedele, kedy sa jeho päťdňová návšteva Poľska skončí. 

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy