Jasno
21°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Príbehy z nemocnice v Nice. Siroty a plačúci rodičia
Zdielať na

Príbehy z nemocnice v Nice. Siroty a plačúci rodičia

NICE / Po teroristickom útoku vo francúzskom meste Nice zostávajú v nemocniciach ešte stále desiatky zranených, medzi nimi aj deti. Sú v bezvedomí a lekári ani polícia o nich nemajú žiadne informácie. Nepoznajú ani ich mená. Nikto tieto deti nehľadá. Šialenec v nákladnom aute pripravil o život zrejme aj ich rodičov.

Do najväčšej detskej nemocnice Lenval v Nice priamo na promenáde vozili sanitky najviac detských telíčok. Niektoré z nich neprežili prvú noc.

Lekári trauma centra prijali 94 detí so zlomeninami, vážnymi úrazmi hlavy, hrudníku, niektoré operovali 15 hodín v kuse, desiatim deťom už nebolo pomoci. Adonia Lopez, šesťdesiatdvaročná mama a babička z Brazílie sa len na chvíľu vzdialila od svojich najbližších, aby kúpila piť, v tu chvíľu jej útočník kamiónom zabil dcéru a vnuka, ďalšie dve vnučky bojujú v nemocnici o život.

Prišla som o všetko

"V priebehu niekoľkých sekúnd som prišla o všetko. Nemám dcéru, vnuka a teraz iba čakám pred nemocnicou či mi zachránia vnučky. Sú ťažko zranené. Nepohnem sa odtiaľto," povedala Adonia.

V nemocnici bojujú lekári o záchranu detí, o ktoré sa ani štvrtý deň po útoku nikto neprihlásil. A všetci sa obávajú jediného, zvyšok rodiny im zomrel pod kolesami kamiónu.

Budú siroty

"Na jednotke intenzívnej starostlivosti sú stále štyri deti, ktoré bojujú o život. O niektorých z nich nevieme vôbec nič," informuje hovorca nemocnice Stephanie Simpson. "Je to príšerné. Tie deti možno prežijú, ale budú z nich siroty," hovorí obyvateľka Nice.

V Nice je redaktor televízie JOJ Martin Krpač:

Zdielať na

Najčítanejšie správy