Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V americkom Baton Rouge strieľali na policajtov, troch zastrelili
Zdielať na

V americkom Baton Rouge strieľali na policajtov, troch zastrelili

BATON ROUGE / Pri streľbe v meste Baton Rouge na juhovýchode USA zomreli traja policajti a niekoľko ďalších sa zranilo, uviedol starosta mesta. Podľa zdrojov televíznej stanice CNN bolo zasiahnutých najmenej sedem strážcov poriadku

K incidentu podľa televíznej stanice WRBZ došlo okolo deviatej hodine ráno miestneho času. Polícia podľa zdroja CNN obdržala hlásenie o "podozrivej osobe", ktorá kráča po diaľnici s útočnou puškou. Keď polícia prišla na miesto, muž začal strieľať.

Uzavreli ulice

Polícia ulice medzi policajným ústredím a medzištátnou diaľnicou podľa médií uzavrela. Hovorca miestnej polície Don Coppola podľa webu The Advocate uviedol, že pri streľbe bolo zasiahnutých "niekoľko policajtov", ktorí boli prevezení do nemocnice. Situácia je podľa Coppoly pod kontrolou, neoznámil ale, či polícia niekoho zadržala.

Na mieste činu je približne dvadsať policajtov v nepriestrelných vestách a nad miestom prelietava vrtuľník. Starosta Baton Rouge vyzval občanov, aby zatiaľ nevychádzali na ulicu, uviedol The Advocate.

Podľa reportéra CNN nie je možné vylúčiť, že páchateľov streľby mohlo byť viac.

Policajti zastrelili afroameričana

Policajti v lousianskej metropole na začiatku júla za nejasných okolností zastrelili černocha Altona Sterlinga. Jeho smrť vyvolala po celých Spojených štátoch protesty proti správaniu voči afroameričanov. Strelec v Dallase počas tamojšieho protestu proti udalostiam v Baton Rouge zastrelil päť policajtov.

Policajti Sterlinga kontrolovali na základe anonymného udania, že sa vyhrážal strelnou zbraňou. Policajti tvrdia, že odmietal spolupracovať a že sa pri následnej vzájomnej potýčke naťahoval pre zbraň, ktorú u seba mal. Zákrok vrátane streľby natočilo niekoľko svedkov na mobilný telefón. Prípad prešetruje mimo iného aj ministerstvo spravodlivosti.

Najčítanejšie správy