Jasno
15°
Bratislava
Blažena
11.5.2024
Chorváti chytili slovenského vodiča autobusu s pasažiermi a dvomi promile
Zdielať na

Chorváti chytili slovenského vodiča autobusu s pasažiermi a dvomi promile

DUBROVNÍK / Slovenského vodiča autobusu s dovolenkármi zastavili v utorok podvečer chorvátski policajti pri Dubrovníku. Následne mu dali fúkať. Výsledky dychovej skúšky preukázali, že vodič má v krvi až 2,39 promile alkoholu.

Jazda sa mohla skončiť podobne tragicky ako nedávno nehoda slovenského autobusu v Srbsku, keď pri nehode zahynuli traja slovenskí dovolenkári a dve Češky. Informácie priniesol v stredu chorvátsky denník Dubrovački Dnevnik.

Slovenského vodiča (46) policajti zastavili na štátnej ceste D8, teda na chorvátskej časti tzv. Jadranskej magistrály. Po dychovej skúške ho zadržali a odviedli na stanicu, kde musel triezvieť.

Muž riadil v utorok autobus na chorvátskej ceste pod takým silným vplyvom alkoholu, že to prekvapilo aj chorvátskych policajtov. Podľa ich slov za celú svoju kariéru nezažili takýto prípad ťažkej opitosti profesionálneho vodiča za volantom autobusu s dovolenkármi.

Opitý profesionálny šofér

Muž riadil autobus so slovenskou poznávacou značkou pod takým silným vplyvom alkoholu, že to prekvapilo aj chorvátskych policajtov. Podľa ich slov za celú svoju kariéru takýto prípad opitosti profesionálneho vodiča s plným autobusom dovolenkárov nezažili.

Chorvátsky portál tiež uviedol, že muž mal byť v stredu ráno predvedený pred súd v Dubrovníku, v južnej Dalmácii.

Súd pre menej závažné trestné činy v chorvátskom meste Dubrovník udelil dvojročný zákaz šoférovania a 49 dní väzenia slovenskému vodičovi, ktorý riadil autobus plný dovolenkárov v ťažkej opitosti. Informoval o tom portál srbskej stanice B92.

V Chorvátsku zastavili slovenského vodiča s dovolenkármi. V krvi mal 2,39 promile, pozrite si reportáž:

Najčítanejšie správy