Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Rozhnevali ho bozkávajúci sa muži, tvrdí otec strelca z Orlanda
Zdielať na

Rozhnevali ho bozkávajúci sa muži, tvrdí otec strelca z Orlanda

ORLANDO / Omara Mateena, ktorý je podozrivý zo streľby v gay klube v Orlande na Floride, pričom zahynulo najmenej 50 ľudí a 53 utrpelo zranenia, nahnevalo, keď nedávno videl v centre Miami dvoch bozkávajúcich sa mužov. V telefonickom rozhovore pre televíziu NBC News to povedal jeho otec Mir Seddique.

Otec strelca vyslovil ľútosť nad činom svojho syna a povedal, že je stále v šoku. "Ospravedlňujeme sa za to, čo sa stalo. Nevedeli sme, že niečo také pripravuje. Sme v šoku ako celá krajina. Toto nemá nič spoločné s náboženstvom," povedal Seddique.

Motiváciou mohli byť bozkávajúci sa cmuži

Bozkávajúcich sa mužov, ktorí ho rozhnevali, videl Mateen pred dvoma mesiacmi. Jeho otec predpokladá, že táto udalosť ho mohla motivovať k jeho činu.

Omar Mateen bol podľa svojho otca ženatý a má trojročného syna.
Polícia sa mieni k identite strelca z gay klubu vyjadriť až neskôr, no že strelcom je Mateen, potvrdil aj floridský kongresman Alan Grayson.

V súvislosti s udalosťami v Orlande vyhlásila tamojšia radnica v meste výnimočný stav. Rovnaké opatrenie vyhlásil pre celý štát Florida jeho guvernér Rick Scott.

Exmanželka: bol to násilník

Mateen bol psychicky labilný a násilník. Denník The Washington Post to povedala jeho bývalá manželka s tým, že ju v dobe, keď boli manželia, opakovane bil.

Bývalá manželka, ktorá si neželala byť menovaná, pretože sa po streľbe bojí o svoju bezpečnosť povedala, že sa s Omarom zoznámila pred ôsmimi rokmi na internete a rozhodla sa presťahovať na Floridu. V roku 2009 si ho vzala. Spočiatku bolo manželstvo normálne, neskôr yačal mať násilné sklony.

Pozrite si priloženú reportáž:

Najčítanejšie správy